Projekty fundacji

Blog Fridomia

Blog fridomia.pl powstał z myślą o osobach, które szukają wiedzy popartej doświadczeniem z zakresu inwestowania w nieruchomości, a także którym bliska jest tematyka podróży i działań dobroczynnych.

Główny redaktor oraz założyciel bloga Sławek Muturi wraz ze współtwórcami pragnie Wam przekazać swoją wiedzę oraz wieloletnie doświadczenie właśnie w tych tematach.

Jako, że Sławek jest człowiekiem wolnym finansowo, który od wielu lat inwestuje w nieruchomości, a także kocha podróże możecie być pewni, że jego wiedza jest też poparta doświadczeniem.

Blog ten może być dla Was kolejną perspektywą, nowym źródłem informacji albo nawet inspiracją na życie. Zdecydujcie sami.

Na stronę bloga możecie przejść www.fridomia.pl.

Licytacja 195

Licytacja 195 to projekt, którego start jest planowany w 2021 roku. Wkrótce pojawi się tu więcej informacji.

Cape to Sydney

Trwająca w tej chwili podróż Cape to Sydney jest formą przygotowania się przed Harambee 195. Rozpoczęła się ona pod koniec listopada 2019 i potrwa do kwietnia-maja 2020.

W ramach tego projektu Sławek Muturi przejedzie drogą lądową całą trasę z Przylądka Dobrej Nadziei w RPA, aż do Sydney w Australii.

Jeżeli chcesz śledzić tę podróż zapraszamy na nasze social media.

Harambee 195

Harambee 195 to projekt podróżniczo-dobroczynny, którego główna część – podróż – będzie miała miejsce od 1 stycznia do 31 grudnia 2021 roku. Sławek Muturi odwiedzi, już po raz trzeci, wszystkie 195 krajów świata w ciągu 365 dni. Będzie to jednocześnie próba bicia rekordu Guinnessa w najszybszym odwiedzeniu wszystkich krajów świata.

Ciekawostką jest, że samo słowo harambee nie jest przez nas wymyślone. Pochodzi ono z języka suahili i oznacza dosłownie „ciągnąć razem”. W Kenii, gdzie suahili jest językiem urzędowym jest często używane przy różnego rodzaju akcjach dobroczynnych czy też jakimś innym wspólnym działaniu. W związku z tym idealnie pasuje też do tego projektu, a jako, że podróż zakłada odwiedzenie 195 krajów to ustalenie nazwy projektu nie było zbyt trudne. Tak powstało Harambee 195.

Podróż, oprócz rzecz jasna samego przejazdu, będzie też miała wymiar dobroczynny. Będzie ona pretekstem do zebrania funduszy na zakup mieszkań dla dorosłych wychowanków pieczy zastępczej.