Trwające projekty fundacji

Cape to Sydney

Trwająca w tej chwili podróż Cape to Sydney jest formą przygotowania się przed Harambee 195. Rozpoczęła się ona pod koniec listopada 2019 i potrwa do kwietnia-maja 2020. W ramach tego projektu Sławek Muturi przejedzie drogą lądową całą trasę z Przylądka Dobrej Nadziei w RPA, aż do Sydney w Australii.

Jeżeli chcesz śledzić tę podróż zapraszamy na nasze social media.

Pomarańczowa Wolność Finansowa

Pomarańczowa Wolność Finansowa to najnowsza książka Sławka Muturi we współpracy ze specjalistami z obszaru nieruchomości – Janem Dziekońskim oraz Arturem Kaźmierczakiem. Autorzy do stworzenia tej książki wykorzystali około 100 wpisów z 10 lat prowadzenia blogu Fridomia.pl.

Książka dotyka takich tematów jak m.in. dochód pasywny, inwestowanie w najem, zarządzanie najmem, bycie właścicielem nieruchomości, edukację finansową, życie postkorporacyjne, rozprawia się też z różnymi mitami inwestowania w nieruchomości.

Całość wpływów ze sprzedaży książki przeznaczona jest na realizację celów statutowych Fundacji Fridomia – zakup mieszkań dla młodych dorosłych wychodzących z domów dziecka i innych form pieczy zastępczej.