Zespół

Rada fundacji

Sławek Muturi

54-latek urodzony w Łodzi. Studiował w Warszawie (SGH oraz UW) oraz w Londynie (MBA w London Business School). Przez 2 lata pracował w ONZ w Genewie, a potem 17 lat pracował w największych firmach doradczych – Arthur Andersen i Deloitte.

Jednocześnie kupował kolejne mieszkania na wynajem, co pozwoliło mu osiągnąć pełną wolność. Zrezygnował definitywnie z pracy i w maju 2009 roku i w wieku 43,5 roku został rentierem.

Od tego czasu żyje pełnią życia. Co roku uczy się nowego języka i włada już 12-oma. W Polsce spędza średnio około miesiąca rocznie, a pozostałą część roku wykorzystuje na to co kocha najbardziej, czyli na podróże po całym świecie.

Odwiedził już co najmniej dwukrotnie każdy kraj świata, a w 2021 roku zrobi to po raz trzeci czym wpisze się do Księgi Rekordów Guinessa.

Artur Kaźmierczak

Współwłaściciel Grupy Mzuri, członek zarządu Mzuri Investments i spółek Mzuri CFI, a także posiadacz portfela mieszkań na wynajem. Przed dołączeniem do Mzuri był Partnerem w PwC.

Wcześniej był związany z Deloitte, Andersen Business Consulting i Arthur Andersen. Łącznie posiada ponad dwudziestoletnie doświadczenie zawodowe. Jest absolwentem Wydziału Ekonomiczno-Socjologicznego Uniwersytetu Łódzkiego, studiował także w Holandii na Uniwersytecie Maastricht.

Jest członkiem Rady Programowej Polskiego Stowarzyszenia Zarządzania Kadrami oraz członkiem Rady Nadzorczej notowanej na GPW spółki KBJ S.A. Jest ekspertem często cytowanym przez media.

Artur Bartnicki

Obecnie prezes zarządu Mzuri Sp. z o.o.

Przez 8 lat zdobywał doświadczenia zawodowe w konsultingu (Arthur Andersen oraz MDDP), realizując projekty dla największych firm w Polsce. Specjalizował się w zarządzaniu procesami biznesowymi, podnoszeniu efektywności operacyjnej oraz definiowaniu i wdrażaniu strategii.

Przez 4 lata zajmował stanowisko Dyrektora Departamentu Zarządzania Ofertą w Grupie Orange odpowiadając za zarządzanie procesem wdrożenia nowych produktów i usług.

Był również dyrektorem zarządzającym i współwłaścicielem spółki oferującej outsourcing sił sprzedaży na rynku farmaceutycznym.

Zarząd fundacji

Beata Pawliczak

Współzałożycielka i współwłaścicielka Mzuri i Mzuri Investments. Od 2017 roku odpowiada w Mzuri za odpowiednią jakość naszych produktów i usług. Posiada również portfel mieszkań na wynajem

Jest ekspertem w każdym obszarze zarządzania najmem. Przeprowadziła proces zakupu około 100 mieszkań na wynajem. Nie tylko znalazła wiele okazji rynkowych, prowadziła negocjacje i załatwiała formalności, ale również nadzorowała remont wielu z tych mieszkań. Później zapewniła ich wynajęcie i bieżącą obsługę.

Przed dołączeniem do Mzuri pracowała w ING Nationale Nederlanden oraz w ZUS.

Krzysztof Bystrosz

Absolwent Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie (MBA) i Uniwersytetu Łódzkiego (Wydział Ekonomiczno-Socjologiczny). Wieloletni praktyk zarządzania mieszkaniami na wynajem. Odpowiada w Mzuri za tworzenie oraz wdrażanie procesów i procedur, które mają zapewnić firmie efektywność i bezpieczeństwo najmu. Jako ekspert nieruchomości popularyzuje dobre praktyki najmu na łamach gazet, poprzez wywiady w radiu i TV.

Pracownicy fundacji

Jakub Wojtczak

Absolwent Uniwersytetu Łódzkiego. Przez 15 lat związany z mediami, między innymi Gazetą Wyborczą i Telewizją Polską. Poza dziennikarstwem pracował jako rzecznik prasowy.

W Fundacji Fridomia zajmuje się szeroko rozumianym PR-em, kontaktem z mediami, kreowaniem pozytywnego wizerunku Fundacji oraz współpracą z NGO’s i pozyskiwaniem sponsorów.