Zespół

Rada fundacji

Sławek Muturi

54-latek urodzony w Łodzi. Studiował w Warszawie (SGH oraz UW) oraz w Londynie (MBA w London Business School). Przez 2 lata pracował w ONZ w Genewie, a potem 17 lat pracował w największych firmach doradczych – Arthur Andersen i Deloitte.

Jednocześnie kupował kolejne mieszkania na wynajem, co pozwoliło mu osiągnąć pełną wolność. Zrezygnował definitywnie z pracy i w maju 2009 roku i w wieku 43,5 roku został rentierem.

Od tego czasu żyje pełnią życia. Co roku uczy się nowego języka i włada już 12-oma. W Polsce spędza średnio około miesiąca rocznie, a pozostałą część roku wykorzystuje na to co kocha najbardziej, czyli na podróże po całym świecie.

Odwiedził już co najmniej dwukrotnie każdy kraj świata, a w 2021 roku zrobi to po raz trzeci czym wpisze się do Księgi Rekordów Guinessa.

Zarząd fundacji

Beata Pawliczak

Współzałożycielka i współwłaścicielka Mzuri i Mzuri Investments. Od 2017 roku odpowiada w Mzuri za odpowiednią jakość naszych produktów i usług. Posiada również portfel mieszkań na wynajem

Jest ekspertem w każdym obszarze zarządzania najmem. Przeprowadziła proces zakupu około 100 mieszkań na wynajem. Nie tylko znalazła wiele okazji rynkowych, prowadziła negocjacje i załatwiała formalności, ale również nadzorowała remont wielu z tych mieszkań. Później zapewniła ich wynajęcie i bieżącą obsługę.

Przed dołączeniem do Mzuri pracowała w ING Nationale Nederlanden oraz w ZUS.

Krzysztof Bystrosz

Absolwent Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie (MBA) i Uniwersytetu Łódzkiego (Wydział Ekonomiczno-Socjologiczny). Wieloletni praktyk zarządzania mieszkaniami na wynajem. Odpowiada w Mzuri za tworzenie oraz wdrażanie procesów i procedur, które mają zapewnić firmie efektywność i bezpieczeństwo najmu. Jako ekspert nieruchomości popularyzuje dobre praktyki najmu na łamach gazet, poprzez wywiady w radiu i TV.